Lenjeria din dantelă este o alegere atemporală și elegantă care te poate face să te simți incredibil de atrăgător și încrezător.

Cu toate acestea, dantela este delicată și necesită o îngrijire specială pentru a-și menține frumusețea și longevitatea. În acest articol, îți vom oferi sfaturi esențiale despre cum să ai grijă de lenjeria ta din dantelă.

Sfat bonus – roteste lenjeria

Pentru a prelungi durata de viață a lenjeriei tale din dantelă, este o idee bună să-ți rotești piesele. Purtarea frecventă a aceluiași set de lenjerie sau aceeași lenjerie body din dantela poate duce la o uzură mai rapidă. Oferă lenjeriei tale timp să respire între purtări și bucură-te de varietatea de opțiuni din colecția ta.

Spălați manual cu grijă

Lenjeria din dantelă ar trebui să fie întotdeauna spălată manual și nu la mașină. Umpleți un lighean cu apă călduță și adăugați o cantitate mică de detergent blând pentru lenjerie. 

Agitați ușor apa pentru a crea spumă și apoi scufundați-vă lenjeria din dantelă. Evitați frecarea sau strângerea excesivă, deoarece șiretul se poate deteriora cu ușurință. Lăsați-vă lenjeria intima din dantela la înmuiat timp de aproximativ 10-15 minute pentru a slăbi orice murdărie sau uleiuri.

Curăță ușor

După înmuiere, folosiți degetele pentru a freca ușor materialul de dantelă pentru a îndepărta murdăria sau uleiurile. 

Acordați o atenție deosebită oricăror zone cu pete sau decolorări. Evitați să utilizați mișcări dure de spălare, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele delicate. Clătiți bine lenjeria cu apă rece până când toate reziduurile de detergent sunt îndepărtate.

Utilizați o pungă de lenjerie pentru spălarea la mașină

În timp ce spălarea mâinilor este metoda preferată, puteți, de asemenea, să vă spălați lenjeria din dantelă la mașină dacă luați anumite măsuri de precauție. 

Puneți lenjeria într-o pungă de lenjerie din plasă pentru a o proteja de a se încurca sau de a se prinde în timpul ciclului de spălare. Folosiți un ciclu blând și apă rece și evitați să amestecați lenjeria din dantelă cu articole grele sau cu textură aspră care ar putea provoca daune.

Evitați balsamurile și înălbitorul

Balsamurile pentru țesături pot slăbi elasticitatea dantelei și pot face ca aceasta să-și piardă forma și să se întindă. În plus, înălbitorul poate deteriora și decolora fibrele de dantelă. Alegeți întotdeauna un detergent blând, specific pentru lenjerie, care nu conține substanțe chimice dure și aditivi.

Manevreaz-o cu grija

Când vă spălați și vă manipulați lenjeria din dantelă, aveți grijă la orice bijuterii sau obiecte ascuțite care ar putea prinde sau rupe țesătura delicată. Fixați cârligele și dispozitivele de închidere înainte de spălare pentru a preveni să se prindă de dantelă.

Plat uscat

După spălare, apăsați ușor excesul de apă din lenjerie de dantelă ștergându-l cu un prosop curat și uscat. 

Nu stoarceți și nu răsuciți niciodată dantela, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele delicate. Așezați-vă lenjeria pe un prosop curat pentru a usca la aer. Reforma orice cupe sau curele după cum este necesar pentru a-și menține forma.

Depozitați corect

Depozitarea adecvată este esențială pentru păstrarea calității lenjeriei tale din dantelă. Păstrați-l într-un loc răcoros și uscat ferit de lumina directă a soarelui pentru a preveni decolorarea. 

Luați în considerare folosirea unei pungi de lenjerie intimă sau a pungilor individuale pentru a vă proteja piesele din dantelă de praf și potențiale agățați atunci când sunt depozitate alături de alte haine.

Concluzie

Lenjeria din dantelă este un simbol al rafinamentului și senzualității, iar îngrijirea adecvată a acesteia este esențială pentru a vă asigura că vă va face să vă simțiți încrezătoare și frumoasă. 

Urmând aceste sfaturi de îngrijire – spălarea mâinilor cu grijă, folosirea detergentului potrivit, evitarea substanțelor chimice dure, manipularea blândă, uscarea la aer, depozitarea corectă și rotirea lenjeriei – puteți prelungi durata de viață a pieselor din dantelă și le puteți păstra un aspect rafinat pentru multe momente romantice care vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *