De cativa ani s-a deschis maternitatea privata a Centrului Medical Sanconfind. Aici este locul unde viitoarele mamici primesc cele mai bune servicii obstetricale, insotite de empatia medicilor si a moaselor. Este locul in care orice gravida se afla departe de griji, pe mana specialistilor. Un loc in care emotia nasterii se transforma in bucurie.
Unul din principiile pe care maternitatea privata Sanconfind il respecta si aplica este ora magica, acele prime 60 de minute in care bebelusul este asezat la pieptul mamei si lasat acolo timp de o ora, in contact neintrerupt, piele pe piele.
Aceasta procoedura de acomodare a nou-nascutului cu viata extrauterina a fost studiata de diversi cercetatori din SUA si Suedia care au primit premiul Nobel pentru medicina. Practica a devenit un standard promovat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de UNICEF si a fost preluata si de maternitatea privata Sanconfind.
Este singura maternitate privata din Prahova unde gravidele se pot bucura de un astfel de serviciu. Beneficiile acestei ore magice, care s-au observat si la maternitatea privata Sanconfind, inca din primele luni de existenta pe piata serviciilor medicale.
Nou-nascutii au putut fi alaptati mai usor si mai repede la san, afectiunea reciproca mama-copil a fost de maxima eficienta, bebelusul a plans mai putin decat daca nu ar fi fost asezat la sanul mamei si a simtit caldura si mirosul de pe pielea mamei.
S-a demonstrat ca, imediat dupa in primele doua ore dupa nastere, reflexul de supt al bebelusului este cel mai puternic si de aceea, daca el este pe pieptul mamei, reuseste sa initieze singur alaptarea, atasandu-se spontan la san. Acest lucru creeaza premisele unei alaptari de succes.
Maternitatea privata Sanconfind de la Poiana Campina sustine alaptarea si toate procesele naturale prin care mamele si nou-nascutii lor trec pe perioada alaptarii imediat dupa nastere.
Echipa medicala este formata din medici specializati, moase licentiate si consilieri in alaptare care vin in sprijinul mamelor ce isi doresc o nastere in siguranta din toate punctele de vedere.
Alte beneficii: scade, riscul de mortalitate neonatala cu pana la 22%, alaptarea initiata este de durata, se stimuleaza hormonii prolactina si oxitocina, implicati in alaptare care ajuta mama la eliminarea rapida a placentei, la prevenirea riscului de hemoragii post-partum si chiar la reglarea tensiunii arteriale imediat dupa nastere, scade rata abandonului neonatal, se elimina depresia post-partum.
Se reduce –datorita hormonului oxitocina (hormonal fericirii)-nivelul de anxietate si mama reuseste sa rapunda perfect la nevoile bebelusului.
Maternitatea privata Sanconfind faciliteaza pentru fiecare viitoare mamica aceasta experienta dincolo de cuvinte, departe de griji, cu ajutorul specialistilor. Intre mama si puiul ei se stabilesc punti nescrise de iubire si legatura care ajuta la cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.
Sunt cruciale acele prime 60 de minute dupa nastere, in care bebelusul isi priveste mama si incepe sa o cunoasca. Ora magica se poate continua si cu participarea taticului la cunoasterea noului membru al familiei, la cererea acestuia si cu acordul medicului. Este unul din cele mai emotionante momente pe care le poate trai un viitor parinte, iar Sanconfind ii ofera acest prilej.
M-am simtit inspirat de citirea acestui articol si mi-a crescut interesul pentru explorarea lumii subacvatice. As dori sa vad mai multe astfel de articole informative in viitor.
Am apreciat faptul ca autorul a pus accent pe importanta protejarii mediului marin si a ecosistemelor acvatice. Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca aceste specii minunate nu dispar pentru totdeauna.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii interesante despre diferite specii de pesti care traiesc in oceane. Sunt uimit de diversitatea si frumusetea acestor creaturi marine.
Fascinant cum sunt descrise diferite specii marine si modul in care acestea se adapteaza la mediul lor. A fost o lectura educativa si placuta, m-a determinat sa fiu mai atenta la felul in care imi consum resursele.
Ma bucur ca exista astfel de initiative care ne informeaza despre importanta conservarii mediului marin. Sper ca tot mai multi oameni sa devina constienti de impactul pe care il avem asupra oceanelor.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii interesante despre ecosistemul maritim. Mi-am dorit sa aflu mai multe detalii despre cum putem contribui la protejarea oceanului.