Protejarea pielii fetei vara este extrem de importanta deoarece pielea este deosebit de vulnerabila la daunele cauzate de expunerea excesiva a corpului la soare. Primul ritual pe care fiecare persoana ar trebui sa-l efectueze este spalarea temeinica a fetei cu apa rece, iar in cazul tenului gras sau predispus la acnee, folosirea unui lichid micelar adecvat.
Ce presupune ingrijirea personala in sezonul cald?
Vara, pielea absoarbe transpiratia, murdaria si praful mai repede, ceea ce infunda porii, creand puncte negre inestetice, iar apa rece imbunatateste alimentarea cu sange a pielii obosite.
Urmatoarea etapa a ingrijirii zilnice ar trebui sa fie aplicarea cremei de fata potrivite. Este indicat sa nu folosesti creme grase care astupa porii in favoarea celor cu consistenta usoara care hranesc si revitalizeaza pielea.
In plus, se recomanda utilizarea mastilor hidratante bogate in colagen sau aloe vera de doua pana la trei ori pe saptamana , acestea functionand bine pentru tenul mixt, uscat si gras. Pe de alta parte, mastile pe baza de argila sau namol de la Marea Moarta nu trebuie aplicate pe fata mai mult de o data pe saptamana, deoarece au efect de uscare.
Unul dintre elementele esentiale ale verii este transpiratia excesiva, care poate cauza pierderea a pana la 1,5 litri de apa in timpul zilei. De aceea este atat de important sa hidratezi corect organismul si sa bei minim 2 litri de apa pe zi. Dupa cum stii, transpiratia crescuta pe vreme calda este foarte deranjanta, iar mirosul produs este adesea jenant. de aceea, nu trebuie sa uiti de utilizarea produselor antiperspirante.
Temperaturile ridicate din afara ferestrei te fac sa fii mai dispusa sa scapi de straturile groase de machiaj in favoarea unor produse cosmetice usoare, hidratante.
Prin urmare, mai ales vara, merita sa investesti intr-o crema buna, hidratanta, bogata in vitamine si minerale sau creme antirid care sa iti hraneasca tenul si sa iti faca pielea mai elastica. Dupa fiecare expunere la soare, merita sa aplici o lotiune racoritoare si hidratanta si sa iti protejezi fata cu fond de ten cu un filtru de minim SPF 15.
Cum iti protejezi pielea de efectele radiatiilor UV?
Fiecare femeie adora sa se relaxeze pe plaja, la soare. Dar, este importanta constientizarea impactului radiatiilor UV asupra sanatatii. Desigur, ar trebui sa folosesti creme de protectie solara care sa protejeze pielea, sa o hraneasca si sa-i intarzie procesul de imbatranire. Razele UVA distrug fibrele de colagen, care sunt responsabile pentru elasticitatea si aspectul tineresc al pielii.
Cremele cu filtru sunt marcate cu SPF si PA. Este foarte important sa folosesti cremele de protectie in mod regulat – cu cel putin 20 de minute inainte de a iesi la soare, iar ritualul trebuie repetat la fiecare 2 sau 3 ore.
Este la fel de important sa alegi filtrul potrivit tipului tau de piele. Persoanele care au un ten natural masliniu pot folosi creme cu SPF 20, in timp ce persoanele cu pielea deschisa ar trebui sa opteze pentru o crema SPF 30 sau chiar 50.
O astfel de protectie este deosebit de importanta in timpul calatoriilor exotice, de exemplu in Mexic sau in tarile asiatice care sunt mai aproape de ecuator. In aceste locuri vei fi mai expus la arsuri solare, asa ca este recomandat sa se foloseasca creme SPF 50 sau 70.
Este impresionanta diversitatea beneficiilor pe care le aduce practicarea meditatiei, dupa cum am aflat din articolul postat pe site-ul oceanos.ro. De la reducerea stresului la cresterea concentrarii si imbunatatirea somnului, pare ca meditatia are un impact profund asupra sanatatii noastre generale. Este incurajator sa vad cum o practica atat de simpla poate aduce atat de multe beneficii pentru minte, corp si suflet. Multumesc pentru aceasta informatie valoroasa!
Articolul de pe site-ul oceanos.ro despre beneficiile meditatiei este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe aspecte noi legate de efectele pozitive ale practicarii meditatiei asupra sanatatii mentale si emotionale. Este impresionant sa vad cum meditatia poate reduce stresul si anxietatea, imbunatatind astfel calitatea vietii noastre. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa afle mai multe despre cum meditatia poate aduce echilibru interior.
Multumesc pentru acest articol captivant, care m-a determinat sa reflectez mai mult asupra importantei pastrarii echilibrului ecologic in mediul marin. Este esential sa constientizam impactul pe care il avem asupra oceanului si sa actionam in consecinta.
Sunt impresionat de fotografiile spectaculoase din articol, care surprind frumusetea si diversitatea lumii subacvatice. Este uimitor sa vedem cat de colorata si plina de viata poate fi aceasta lume ascunsa sub suprafata oceanului.
Ma bucur sa aflu mai multe despre cum putem contribui la protejarea mediului maritim si la conservarea vietii marine. Este responsabilitatea noastra sa avem grija de aceste creaturi minunate si de habitatul lor natural.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o privire detaliata asupra ecosistemului maritim si a diversitatii speciilor care il populeaza. Este impresionant sa descoperim cate lucruri fascinante se ascund in adancurile oceanului.