Ar trebui sa spun ca suprafata traditionala de gatit antiaderenta, fie teflon sau echivalentul sau, a fost o inventie absolut uimitoare in ceea ce priveste usurinta gatitului, in special pentru bucatarul amator. Cu toate acestea, in ultimii ani au aparut unele dezavantaje.

Teflonul este cea mai cunoscuta suprafata antiaderenta. Are o frecare foarte scazuta si o rezistenta ridicata la caldura. Acestea ii confera proprietati „antiaderente” sau de alunecare.

Acest lucru este excelent pentru a reduce cantitatea de ulei pe care trebuie sa o utilizati atunci cand gatiti si, de asemenea, usureaza curatarea, deoarece raman mult mai putine reziduuri de mancare pe tigaie.

Tigaile ieftine antiaderente pot fi zgariate cu usurinta de unelte ascutite si se pot ciobi in timp. Cel mai bine este sa folositi ustensile din lemn, plastic sau silicon. Din aceste motive, daca folositi o tigaie traditionala antiaderenta, va recomandam sa folositi una de buna calitate, cu o suprafata mai groasa si mai durabila. De asemenea, nu ar trebui sa incalziti prea mult tigaia antiaderenta.

Toate marcile noastre de tigai antiaderente sunt tigai de buna calitate. Unele tigai precum AMT Gastroguss au un strat de titan adaugat inaintea stratului antiaderent, reducand astfel riscul de decojire si crapare.

AMT Gastroguss este un sponsor oficial al echipei culinare nationale germane si este testat de bucatarii lor profesionisti. Caracteristicile de gatit ale vaselor utilizate de bucatarii echipei nationale germane au oferit rezultate excelente. Fie ca este folosit la Competitii Internationale sau acasa, veti obtine cele mai bune rezultate.

AMT Gastroguss poate fi folosit pe toate suprafetele obisnuite de gatit: plite pe gaz, electrice, ceramice si cu halogen. Exista si o gama speciala de AMT pentru plite cu inductie, iar acoperirea acestor vase este 100% fara PFOA.

Inainte de a utiliza vasele de gatit AMT Gastroguss pentru prima data, acestea trebuie curatate cu apa calda si un detergent usor. Dupa uscarea temeinica a vaselor, va rugam sa stergeti usor interiorul cu ulei de gatit si sa indepartati orice exces cu un prosop uscat de hartie inainte de a depozita vasele in dulapuri.

Intretinerea este la fel de usoara. Un burete, o carpa de vase sau un prosop de hartie este tot ceea ce aveti nevoie pentru a curata suprafata.

Vasele de gatit de la AMT Gastroguss va pot ajuta sa economisiti energie. Datorita conductiei extrem de eficiente a caldurii, vasele de gatit AMT Gastroguss ajung si mentin rapid temperatura dorita.

Prin urmare, puteti reduce caldura mai devreme si puteti economisi la factura de energie. Veti obtine cele mai bune rezultate de gatit, preincalzind vasele cu doua minute inainte de a adauga alimentele.

Pentru a evita zgarierea, NU folositi ustensile metalice in vase AMT Gastroguss. Vasele de gatit AMT Gastroguss trebuie spalate manual. Deoarece alimentele nu se lipesc, este foarte usor sa curatati suprafata fara spalare. NU utilizati detergenti duri, doar apa calda si un detergent usor sunt suficiente. Este extrem de usor sa curatati tigaia doar cu un prosop de hartie cat inca este fierbinte.

Vasele de gatit AMT Gastroguss sunt alegerea expertilor (sute de Bucatari profesionisti de top din intreaga lume) pentru prepararea unor meniuri cu adevarat delicioase. Alege si tu calitatea, alege AMT Gastroguss!