Durerile de spate pot fi extrem de dure, insa de multe ori sta in puterea noastra sa le evitam sau sa gasim varianta potrivita de a le trata. Pentru a nu ajunge la dureri de spate care pot da nu numai un disconfort considerabil, ci si batai de cap cu mersul prin doctori si identificarea tratamentelor potrivite, exista mai multe lucruri pe care le poti face.
Dar ce cauzeaza aceste dureri de spate? Care sunt cele mai comune cauze si cum le poti evita? Exista anumite lucruri pe care le poti adopta in comportamentul de zi cu zi pentru a scapa de acestea? Iata mai jos cele 5 cauze principale ale durerilor de spate si cum poti sa le eviti pentru a nu ajunge la alte neplaceri.
Prea mult timp in care stai pe scaun
Petrecem din ce in ce mai mult timp pe scaun, la birou si nu suntem constienti pe moment de cat de mult ne poate afecta acest lucru. Ai un job de birou unde trebuie sa stai zilnic ore intregi pe scaun, iar de multe ori, pozitia pe care o adopti nu este tocmai cea mai fericita. Ce poti face pentru a evita durerile de spate?
Primul lucru la care poti apela este un scaun birou ergonomic, care sa ii ofere coloanei tale o pozitie adecvata, sanatoasa. Nu uita si sa alternezi timpul petrecut pe scaun cu statul in picioare si sa faci pauze in care faci putina miscare.
Stil de viata sedentar
Sa stai in aceeasi pozitie pentru perioade indelungate, sa nu faci miscarea necesara corpului, sa te misti alene dintr-un loc in altul reprezinta, de asemenea, un factor extrem de important care contribuie la aparitia durerilor de spate.
Ce sa faci sa previi durerile de spate cauzate de un stil de viata sedentar? Raspunsul este nu numai simplu, dar si destul de evident. Pentru aceasta, activitatea fizica realizata zilnic este absolut necesara. Fa zilnic putina miscare pentru a preveni aparitia amortelii sau furnicaturilor in membre sau coloana vertebrala.
Un stil de viata nesanatos
In primul rand, este nevoie de definirea a ceea ce inseamna un stil de viata sanatos. Este vorba nu numai de o alimentatie sanatoasa si de consumul unei cantitati suficiente de lichide, ci si de un stil de viata activ, cu exercitii fizice realizate zilnic. Alege mersul pe jos in locul deplasarii cu masina personala, realizeaza zilnic exercitii de intretinere a musculaturii, alearga, petrece timp in aer liber.
O postura inadecvata
Munca de birou este cea care duce frecvent la durerile de spate accentuate. Lucrul in fata unui ecran este extrem de solicitant pentru coloana ta, chiar daca nu iti dai seama de acest lucru pe moment. Repetarea acelorasi gesturi timp de zeci de ore pe saptamana poate duce la dureri de spate mai mari decat ti-ai imagina.
O postura corecta a spatelui atunci cand stai la birou este solutia potrivita pentru a preveni durerile de spate, iar pentru aceasta vei avea nevoie nu numai de un scaun ergonomic, ci de un spatiu de lucru in totalitate ergonomic – si biroul trebuie sa fie adaptat inaltimii si nevoilor personale pe care le ai.
Afectiuni medicale
Pe langa toate aceste cauze, poate fi vorba si de diverse afectiuni medicale. In cazul in care este vorba de acest lucru, nu ezita sa ceri sfatul unui medic specialist, deoarece aceste probleme pot degenera si pot duce la nevoia tratamentului medicamentos sau chiar la nevoia unei interventii chirurgicale.
Mi-a placut modul in care articolul subliniaza legatura stransa dintre sanatatea oamenilor si sanatatea oceanelor. Este esential sa ne implicam activ in mentinerea unui mediu curat si sanatos, atat pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare.
Felicitari echipei Oceanos pentru initiativa lor de a informa publicul despre importanta conservarii mediului marin. Cu totii putem contribui la protejarea speciilor marine si a habitatelor lor prin actiuni responsabile.
Sunt impresionata de diversitatea vietatilor marine prezentata in articol. Este fascinant sa descoperim cate specii diferite traiesc in ocean si cat de importante sunt acestea pentru echilibrul natural al planetei noastre.
Articolul de pe site-ul oceanos.ro prezinta informatii foarte utile despre cum putem proteja mediul inconjurator si speciile marine. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra ecosistemului si sa luam masuri pentru a-l proteja.